Bestel je sportvoeding nu ook online 

by Tom Cosyns - Seobureau

Sporten is je passie, je eet gezond en je traint gedreven volgens een uitgedokterd trainingsschema. Je voelt je sterk, maar je vraagt je af waar je je prestaties nog enkele procenten kan verbeteren. Wie weet heb je nog een progressiemarge. Uiteraard wil je je concurrenten op een eerlijke manier verslaan, maar je wil niks aan het toeval overlaten. Gerichte sportvoeding kan je de oplossing bieden. En dit kun je ook heel eenvoudig online bestellen.

Wat is sportvoeding?

Je wil twee vliegen in een klap slaan: een betere gezondheid en optimale sportprestaties. De oplossing kan je online vinden. Je gaat op zoek moeten naar voedingssupplementen: een weldadige en gerichte aanvulling van het gezonde dieet dat je al volgt. Misschien wil je je spiermassa vergroten om explosiever te zijn bij een sprint. Of je wil je weerstand verhogen en minder snel verzuren wanneer je de 400 meter loopt. Uiteraard wil je te weten komen wat er op de markt is, wat voor jou in jouw specifieke sportdiscipline heilzaam kan zijn.

Creatine

Bij het lopen van de honderd meter sprint gaan je spieren een hoop energie nodig hebben. Een stofje dat daarbij een cruciale rol speelt, is creatine. Je lichaam maakt het zelf aan. Toch kan je de hoeveelheid creatine in je spieren opvoeren door creatinesupplementen in te nemen om zo nog explosiever voor de dag te komen. Vlees en vis in je voedingspatroon zijn hulpmiddelen om creatine aan te maken, sportvoeding in de vorm van bijvoorbeeld Creapure Creatine supplementen drijven je voorraad creatine nog op. Doordat die voorraad groter is, kan je je explosieve krachtsinspanning langer volhouden. Wie weet is het dat tikkeltje dat je nu te kort komt.

Eiwitten

Wie sportvoeding zegt, zegt ook eiwitten. Deze zijn samen met koolhydraten en vetten belangrijke bouwstenen van je lichaam. Ze hebben verschillende functies, zoals het vervoer van stoffen naar en van de cellen, de omzetting van voedingsstoffen in energie en het verlenen van vorm en structuur aan de cellen. Op deze manier onderhouden ze je botstructuur, maken ze je spieren sterker en helpen ze die om sneller te recupereren na inspanning. Er zijn twee soorten eiwitten: dierlijke en plantaardige. De eerste zitten onder meer in vis, vlees, kaas en melk, de tweede vind je in bijvoorbeeld graanproducten en peulvruchten. Wie wil aanvullen met sportvoeding, heeft de keuze aan een resem eiwitsupplementen: eiwitmaaltijden, eiwitrepen, eiwitsnacks en allerlei producten die je eiwitreserves opvoeren.

Aminozuren

De bouwstenen van je eiwitten zijn de aminozuren. Die laatste zijn belangrijk voor de opbouw en het onderhoud van je spieren. Voor de niet-essentiële aminozuren zorgt je lichaam zelf, de essentiële en semi-essentiële kan je indien nodig aanvullen met voeding en voedingssupplementen. Interessante mogelijkheden voor sporters zijn BCAA’s, combinaties van essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf produceert. Glutamine is een ander populair product. Deze voedingssupplementen zijn niet duur.

Gerichte sportvoeding

Met de juiste sportvoeding ga je je persoonlijke grenzen verleggen. Wil je echt het maximum uit je capaciteiten halen, kijk dan eens naar de enorme online keuze in voedingssupplementen en zorg zo voor de beste sportprestatie.

Related Posts