Epoxy geschikt voor gietvloer

by Tom Cosyns - Seobureau

Epoxy is een middel waarmee de gietvloer een egale afwerking krijgt. De combinatie wordt geval toegepast bij woningen die een industriële uitstraling naar voren willen laten komen. Ook is het vloer die geschikt is voor oppervlaktes die zwaar belast worden. Dit is vooral bij bedrijven die gebruik maken van zware voertuigen en heftrucks. Epoxy vloeren is een harde kunststof dat goed bestendig is tegen vocht en chemische stoffen. Door het middel op een gietvloer toe te passen ontstaat er een stevige beschermlaag. Een gietvloer is erg geschikt voor woningen die graag een onderhoud vrij willen zijn en gebruik willen maken van een naadloze oppervlakte.

Coating voor over de gietvloer

Door middel van de epoxy middel wordt de vloer duurzamer en onderhoudsvrij gemaakt. Coating is een ander woord voor verven of lakken van een oppervlakte. Een groot voordeel van het gebruik van epoxy is dat de oppervlakte minder dik wordt en vocht bestendig is. Om een goede coating te maken van het middel is een goede voorbereiding bij nodig. Bij het aanmaken van de epoxy voor over de gietvloer is het overgieten naar een grotere schaal belangrijk. Door de grotere luchtoppervlakte zal het mengsel minder warmte bevatten wat zorgt voor een langer verwerking tijds. Warmte zorgt ervoor dat het middel dikker wordt en lastige is om als coating laag te gebruiken. Het mengsel is gemakkelijk aan te brengen met een kwarts of roller. Er zijn meerdere lagen nodig om een goede beschermlaag te krijgen over de vloer.

Het aanbrengen van de epoxy

Een epoxy coating aanbrengen kan zorgen voor een mooie industriële uitstraling. Het is belangrijk dat het goed aangebracht wordt om oneffenheden te voorkomen. Hieronder staan een aantal stappen die kunnen helpen bij het aanbrengen van het middel:

 

  1. Start bij het opschuren van de ondervloer. Bij een grote oppervlakte wordt er geadviseerd om het te laten doen.
  2. Zorg dat alle gaten en scheuren opgevuld zijn. Dit kan met reparatiemortel. Zorg ervoor dat het middel goed opdroogt.
  3. De volgende stap is het aanbrengen van de primer. Voeg de hars en een harde stoffen bij elkaar. Meng ze goed door elkaar heen.
  4. De epoxy middel kan vervolgens over de vloer geen gegoten worden. Zorg dat het goed en geleidelijk wordt verdeeld. Met behulp van een kwart kunnen de moeilijke hoeken worden gedaan.
  5. Laat het goed drogen en breng vervolgens de tweede laag op de oppervlakte.

Het kan verstandig zijn om een handleiding te gebruiken bij het mengen van de epoxy middelen. Door de handleiding te gebruiken krijg je inzicht in welke verhoudingen het mengsel gemaakt moet worden. Het ene epoxy middel wordt in verhouding gebracht met het gewicht en de andere op volume. Hou rekening met de uithardtijd en hou je aan de tijd.

Wil je graag meer weten en beter inzichten krijgen in de mogelijkheden? Neem dan contact op met een specialist. Die kan het juiste advies geven zodat de gietvloer met de epoxy de juiste uitstraling krijgt met de beste beschermlaag.

 

 

Related Posts